En torsdag i September var det tid for den årlige gjørmedagen på skofo, noe mange hadde sett frem til. Vi hadde på forhånd blitt fortalt mye om gjørmedagen, både om hva vi skulle gjøre, og hva andre hadde gjort tidligere år.  Dagen startet med at vi ble delt inn i forskjellige grupper og fikk forskjellige tider vi skulle møte opp på de forskjellige postene.  Post 1 var Kims lek, der skulle man se på et bord med forskjellige gjenstander som skulle memoreres og skrives ned.

 Når vi var ferdige med det, gikk vi videre til post 2, bjelleklang. Denne posten gikk ut på at to fra gruppa skulle klatre til toppen av et tre og ringe i bjella som hang der, på en så kreativ måte som mulig. La oss bare si at det var stor variasjon i kreativitet mellom gruppene!

Post 3 gikk ut på at to og to skulle kaste egg til hverandre. Hver gang man fikk et helt egg tilbake, skulle man gå et skritt bak. Målet var å ha lengst mulig avstand mellom seg. 

Post 4 var trillebår. En veldig krevende post, fordi den var så tung. En person skulle altså gå på hendene mens en annen person bar føttene mens de gikk sammen. De på gruppa som ikke var trillebår, var "heiere", på denne posten kunne man nemlig også få poeng for beste/høyeste og mest intens heiing. Tror ikke det var noen på hele Skogn som ikke hørte skofo gjengen den dagen, for å si det sånn.

Post 5 var nok en av de postene de fleste likte best, her skulle man nemlig først ha svømmeundervisning, i det grunne, iskalde sølevannet, etter å ha gått over det samme vannet på en smal stokk. Akkurat det hørtes vel ikke så spennende ut, men i det man trodde man var ferdig på denne posten, fikk vi beskjed av postlederen at vi måtte gjenskape den kjente Dirty Dancing scenen mellom de to hovedpersonene i filmen, hvor mannen løfter dama, mens sangen The time of my life spiller i bakgrunnen. Så her måtte rett og slett to fra gruppa gjøre det ikoniske stuntet, mens de andre måtte synge sangen med full innlevelse. (Noen gav mer av seg selv enn andre på denne posten!;-) )  På post 6 skulle man lage kleslenke. Altså skulle man bruke både klærne man hadde på (som ikke var så mye i utgangspunktet) og seg selv, til å lage lengst mulig lenke.  

Post 6, det var vel egentlig denne posten som var selve gjørmedelen av gjørmedagen, for her var poenget å smøre seg inn med så mye gjørme som overhode mulig. Vi hadde søle OVERALT, i håret, i munn, nesa, øya, i buksa, og andre steder hvor sola ikke skinner.

 


Meget god undervisning i svømming gis her i Skogns dype skoger. 

 


Noen hadde bedre balanse enn andre. 

 


Slitne,møkkete og kalde, men like smilende som alltid :-)


I sitt naturlige habitat???


Trenger vi å si noe om dette? 


Eller dette? 
 

Gjørmedagen er nok en av de tingene som kommer til å være med de fleste av oss for resten av livet. Det var en kald, våt, grisete, men mest og viktigst av alt, en fantastisk morsom og unik dag. På skofo skapes minner for livet! Og dette var bare et av dem. 

Neste gang kommer introduksjon av klassen, men enn så lenge får alle sammen ha en super høstferie! :-)

-Marit og Ola


  


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no
USA, film og friluftsliv
Vi er en klasse fra Skogn folkehøyskole som går linjen Usa, film og friluftsliv. Her kommer vi til å skrive om hverdagen vår på Skofo. Vi skal bruke skoleåret på å forberede oss til studieturen som går ti USA.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Oktober 2017 · Juni 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · Mai 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · April 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · Februar 2013 · Januar 2013Kategorier


· Blogg · Friluftsliv · Skofo · USASøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Hjemmeside Skogn FolkehøgskoleDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits