Gjørmedag!

En torsdag i September var det tid for den årlige gjørmedagen på skofo, noe mange hadde sett frem til. Vi hadde på forhånd blitt fortalt mye om gjørmedagen, både om hva vi skulle gjøre, og hva andre hadde gjort tidligere år.  Dagen startet med at vi ble delt inn i forskjellige grupper og fikk forskjellige tider vi skulle møte opp på de forskjellige postene.  Post 1 var Kims lek, der skulle man se på et bord med forskjellige gjenstander som skulle memoreres og skrives ned.

 Når vi var ferdige med det, gikk vi videre til post 2, bjelleklang. Denne posten gikk ut på at to fra gruppa skulle klatre til toppen av et tre og ringe i bjella som hang der, på en så kreativ måte som mulig. La oss bare si at det var stor variasjon i kreativitet mellom gruppene!

Post 3 gikk ut på at to og to skulle kaste egg til hverandre. Hver gang man fikk et helt egg tilbake, skulle man gå et skritt bak. Målet var å ha lengst mulig avstand mellom seg. 

Post 4 var trillebår. En veldig krevende post, fordi den var så tung. En person skulle altså gå på hendene mens en annen person bar føttene mens de gikk sammen. De på gruppa som ikke var trillebår, var "heiere", på denne posten kunne man nemlig også få poeng for beste/høyeste og mest intens heiing. Tror ikke det var noen på hele Skogn som ikke hørte skofo gjengen den dagen, for å si det sånn.

Post 5 var nok en av de postene de fleste likte best, her skulle man nemlig først ha svømmeundervisning, i det grunne, iskalde sølevannet, etter å ha gått over det samme vannet på en smal stokk. Akkurat det hørtes vel ikke så spennende ut, men i det man trodde man var ferdig på denne posten, fikk vi beskjed av postlederen at vi måtte gjenskape den kjente Dirty Dancing scenen mellom de to hovedpersonene i filmen, hvor mannen løfter dama, mens sangen The time of my life spiller i bakgrunnen. Så her måtte rett og slett to fra gruppa gjøre det ikoniske stuntet, mens de andre måtte synge sangen med full innlevelse. (Noen gav mer av seg selv enn andre på denne posten!;-) )  På post 6 skulle man lage kleslenke. Altså skulle man bruke både klærne man hadde på (som ikke var så mye i utgangspunktet) og seg selv, til å lage lengst mulig lenke.  

Post 6, det var vel egentlig denne posten som var selve gjørmedelen av gjørmedagen, for her var poenget å smøre seg inn med så mye gjørme som overhode mulig. Vi hadde søle OVERALT, i håret, i munn, nesa, øya, i buksa, og andre steder hvor sola ikke skinner.

 


Meget god undervisning i svømming gis her i Skogns dype skoger. 

 


Noen hadde bedre balanse enn andre. 

 


Slitne,møkkete og kalde, men like smilende som alltid :-)


I sitt naturlige habitat???


Trenger vi å si noe om dette? 


Eller dette? 
 

Gjørmedagen er nok en av de tingene som kommer til å være med de fleste av oss for resten av livet. Det var en kald, våt, grisete, men mest og viktigst av alt, en fantastisk morsom og unik dag. På skofo skapes minner for livet! Og dette var bare et av dem. 

Neste gang kommer introduksjon av klassen, men enn så lenge får alle sammen ha en super høstferie! :-)

-Marit og Ola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

SKOFO USA

SKOFO USA

21, Levanger

Hei! Her kan du lese om hverdagen til USA-klassen på Skogn Folkehøgskole. Vi er en linje som består av USA, friluftsliv og film. Vi er en gjeng på 23 stykker som reiser på studietur til USA i mars 2017. For mer info besøk www.skognfhs.no!

Kategorier

Arkiv

hits