Dagen har vært en kjøreetappe, med stopp ved saltørkenen i Utah. Saltørkenen blir til ved at mineraler fra fjellet blir ført med regnvannet ned til slettene.

Slettene har ingen form for drenering, så mineralene blir liggende når vannet fordamper i varmen. Her ble det tatt en hel del ?hoppebilder?.

 

Herman, Trine, Mattis, Elin og Rikke 
Anja, Gunbjørg, Torunn, Kristin, Thea og Trine


Vest for Great Salt Lake ligger Bonneville Flats, en saltslette på flere mil. Bonneville Speedwayer brukes til rekordforsøk i fart,

og flere verdensrekorder er satt her. Sletta brukes til både motorsykkel og bil.

 

Bonneville Speedway

 

 

På veien kjørte vi gjennom Wendover, Utah. Byen er kjent for at det var her mannskapet som slapp ?Fat Man? og Little Boy? over Japan, fikk treningen sin.

Bomben ble satt sammen, og bombeflyene ble lastet på Wendover Air Force basen.

 


"Fat Man" 
"Little Boy"

 

 

 

Kilder: 

Bonneville Speedway: http://www.autoevolution.com/news/bonneville-speedway-home-of-the-land-speed-world-records-15829.html

"Fat man" og "Little Boy": http://www.nuclearfiles.org/menu/key-issues/nuclear-weapons/history/prez_policies/truman/truman_events.htm

 

 

 

 

 
Vi dro til Brigham Young University (BYU) i Provo. Da vi endelig fant riktig parkeringsplass, etter å ha kjørt oss litt vill, ble vi tatt i mot av noen fra universitetet. Vi fikk presentert skolen i form av en film og snakk fra et par av lærerne, blant annet var over 90% av skolens befolkning mormoner. Noen vant småting (caps, mini amerikansk fotball) og alle fikk bager med brosjyrer, T-skjorte, BYU-pin og litt annet. Etter dette fikk vi en fin omvisning av universitetet fra taket av en bygning.  Rundt lunsj fikk vi en godt buffe med masse god (og sunn!) mat sammen med noen studenter fra skolen.

Senere den dagen fremførte vi programmet vårt for vertsfamilien.


Y-en til BYU, bygget inn i fjellsiden.

 

Utiskt over en del av universitetet fra taket av en av byggningene.

 

Buffe maten på BYU.Vi startet dagen med frokost hos mormonerfamilien etterfulgt av en konsert med mormonerkoret i tempelet dems som er verdens lengst sammenhengende radioprogram. Resten av dagen brukte vi på shopping i sentrum. På kvelden fremførte vi dans og sang for vertsfamilien. Resten av kvelden brukte vi på å slappe av og ha det gøy.


USA, film og friluftsliv
Vi er en klasse fra Skogn folkehøyskole som går linjen Usa, film og friluftsliv. Her kommer vi til å skrive om hverdagen vår på Skofo. Vi skal bruke skoleåret på å forberede oss til studieturen som går ti USA.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Oktober 2017 · Juni 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · Mai 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · April 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · Februar 2013 · Januar 2013Kategorier


· Blogg · Friluftsliv · Skofo · USASøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Hjemmeside Skogn FolkehøgskoleDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits