Hei hei bloggen. 
I går var hele skolen på Falstad sammen med en annen folkehøgskole som heter Sund folkehøgskole. Falstad er en tidligere fangeleir som ble brukt under 2. verdenskrig, plassert på Ekne like utenfor Levanger. Når vi kom til Falstad fikk vi informasjon om dagen, vi fikk vite litt om hva som hadde foregått her under krigen og vi fikk noen historier om folk som har vært på Falstad. Dette varte i ca. 1 time, også hadde alle meldt seg på workshops, hvor vi da skulle lære mer om et spesielt tema om Falstad og krigen i Norge. Dette hadde vi valgt før vi kom til Falstadsenteret og vi ble blandet sammen med den andre skolen. Noen hadde en form for undervisning, andre foredrag og noen så en film. Til middag fikk vi trøndersodd og etter middag hadde vi litt tid til å se oss litt rundt før det var dags for fakkeltog opp i Falstadskogen. Her kom vi frem til en et minnemerke hvor det ble holdt taler, ble sunget sanger og litt diverse. Deretter kjørte vi med buss inn til festiviteten i Levanger. Her hadde Sund folkehøgskoles jazz-linje en jazz konsert, samtidig som foto-linja ved dems skole hadde en digital fotofremvisning. Dagen ble avsluttet med ´´Trikken til Auschwitz´´som handler om den siste levende norsk-jøden Samuel Steinmann.  I filmen tar han oss med rundt å forteller om hva som skjer fra han blir fanget til dagen han kommer ut og er en fri mann. 


Her går vi i fakkeltoget. 


Her fikk vi høre sang av Sund folkehøgskole og en tale fra denne mannen.

 
Hei alle lesere, foreldre, foresatte, søstre, brødre, tanter, onkler, besteforeldre, kjærester, øvrige familier og alle dere andre som ikke er blitt nevnt - med et spesielt stort HEI til fans! 
I går var endelig dagen da alle foreldre, foresatte, søsken og familie kom på besøk. Alle var kjempe spente og gledet seg masse til familiedagen. Hele dagen ble startet med trommespilling på taket av selveste høvdingen Andreas og Bendik. Videre var det uteaktiviteter, musikklinja ved skolen hadde en mini konsert og de andre linjene viste filmer fra linjeturene. Andre klasser hadde forskjellige aktiviteter i sammenheng med det de driver med i skolehverdagen. Utpå dagen hadde håndballinja kamp som mange var med å så på, desverre tapte vi med to mål. Klokken 18.00 ble alle besøkende sluppet inn i gymsalen som var pyntet i ekte viking stil! Her startet vi kvelden med sang, etterfulgt av middagen som var varm røyket villsvin og kålrotstappe. Underveis hadde vi et teaterstykke, lærershow som var en parodi av lærerene vi har på skolen. Det var tale fra rektor, linjelæreren våres og ene læreren til musikklassen. Kvelden ble avsluttet med brennende piler og bål! 


Her skulle elevene danse før familiene kom inn og satt seg. 

 


Her er det noen elever som da har lærerparodi. Bra jobba!


Her har noen spilt en parodi Trymskvida. Utrolig gøy. 

 

 

Her er teaseren som ble laget til familiedagen.

 

Enjoy, og gled dere til den orginale filmen! 

 
 
 
Hei hei bloggen. 

Denne uka har skolen forbredelser til familiedag som skal skje på lørdagen som kommer. Da kommer mange familier og skal se hvordan vi har det på skofo, også skal vi ha litt underholdning og slikt. I dag har alle elevene på skofo gjort sitt, og vært i grupper så og si hele dagen og jobba så alt skal være klart til i morgen så og si, fordi da skal vi pynta gymsalen med bord og sånn.  
Vi har et tema som vi da skal følge, så mens folk rigger opp gymsalen som da skal bli tilpassa tema, og lager underholdning og sånn, så fiksa disse folka bordkort, kopper, og servietter i dag. 


Her er Christina og Maren godt i gang med å fikse koppene.


Karoline og Ingrid koste seg med å fikse serviettene vi skal bruke på lørdag.


Her er de alle ferdig rulla, og satt litt preg på. Kjempe bra jobba jenter! 


Alle var samla og noen lagde bordkort, og noen skrev på kopper.


Her er koppene så og si ferdig, her står det da Skofo i runer og på Norsk. Heihei bloggen. 

 Usa linja har fått tilbud om klatring på onsdager, så forrige torsdag dro mange fra klassen for å prøve ut klatringa i Trønderhallen som ligger i Levanger. Vi har også fått tilbud om kajakk på torsdager, hvor vi kan lære oss og padle i kajakk. 

Men over til klatringa, så var vi 16 på klatringa forrige onsdag, og fikk grunnleggende trinn og lærte litt om hvordan ruta er når man skal klatre og slikt.  Vi lærte det å buldre, også etter det klatra vi i tau. Det som er ganske spennende er at etter en stund, når vi har lært det vi trenger, så skal vi ut til et sted som heter Ekne, noe som da er Norges største klatringsted ute. 


Her klatra vi i noen timer, tror nok alle koste seg masse. 


Her har vi Petter og Magnus som da skal buldre. 


Maiken som da skal opp klatreveggen, med Camilla og Karoline som tilskuer.


Mange av oss som sto og tenkte litt over hvordan de skulle opp veggen, mens andre var godt i gang, eller hva Petter? 


Christina og Alise var ganske fornøyde med det og klatre. 

Nå SKAL vi bli flinkere til å oppdatere bloggen oftere, slik at dere kan se hva vi driver med her på Skofo. 
Men vi blogges snart igjen, peepz.
 
Igjen: Vi har vært alt for dårlige til å oppdatere bloggen! ... Og vi har gjort en hel del vi burde ha blogget om for lengst! Bilder og informasjon om forskjellige aktiviteter kan dere finne under her :)

Vi har forresten også startet med sortering og klipping av USA-filmene våre! Det blir en del jobbing med dette fremover, men det blir spennende å se det endelige resultatet!

 

 

Brasil-løp:

Vår kjære håndball-linje arrangerte Brasil-løp til inntekt for barnehjemmet AbraC i São Paulo, Brazil. Dette er et barnehjem som de besøker på studieturen i oktober. Her kan venner og familie hjelpe til ved å sponse et fast beløp, eller et beløp per runde elevene løper. Runden er på ca. 500 meter.

 

Oppvarming!

Klar, ferdig.... GÅ!

Åge-Morten, jakt og fiskelærer!


 


Vi har hatt en egen guttedag!

Denne dagen visste altså ikke guttene noen ting om. Jentene planla hele dagen for dem! ...Og de som trodde de skulle ut å bade. HAHA!

Guttene ble plukket opp med buss, og første stopp på veien ble ved en nyåpnet "retro" restaurant. Her hadde de alt fra god mat til gamle biler!

Senere ble de kjørt til en Paintball-bane et lite stykke unna. De var kanskje slitne etter dette, men det stoppet ikke her! På den siste stoppen før turen gikk hjem igjen, skulle de lære seg å danse. Men ikke en hvilken som helst dans... De skulle lære magedans! Og det med en egen danselærer!

Når de kom tilbake til skolen igjen, ble de møtt av klapping og god underholdning. Hver av guttene ble også sunget for under middagen!

Hele opplegget var utrolig morsomt! I alle fall for oss jentene...  JuleverkstedVi hadde kreative juleverksted-dager! Her kunne vi lage oss masse fint til jul.
Man kunne blant annet lage julekort, lys og sukkertøy med forskjellige smaker! Vi koste oss masse :)

 

Pepperkakehus-konkurranse mellom avdelingene

(bildet lånt fra www.livslinja.blogg.no)

 

I et av lukene i livslinjas julekalender, skulle alle avdelingene konkurrere om å lage det beste pepperkakehuset.

Et lag ville for eksempel lage en kirke, mens et annet lag ville lage en pupp. Haha... Gøy hadde vi det i hvert fall!

 

Noen dager senere ble vinnerne kåret. Og seieren gikk til... Haugen 2! Gratulerer så mye!  

 

(Haugen 2 sitt bidrag i konkurransen: En fargerik gravemaskin!)Luciadagen!(bilder lånt fra www.livslinja.blogg.no)

 

Vår kjære livslinje-klasse hadde stått opp grytidlig for å lage lussekatter til elevene på skolen. Allerede før frokost, hadde de vært innom alle rommene! Tusen, tusen takk! De var kjempegode :-)Julebord på SKOFO! 

 

Sang og kor i kirka!SELFIE!

(Bildet lånt fra www.skofohandball.blogg.no) Julebordet var utrolig morsomt. Vi spiste masse god julemat, vi tok en del selfies, skravla og lo.. Vi løp rundt juletreet (og fikk besøk av julenissen!!)..

I tillegg til dette, holdt lærerne tidenes show for oss! Jeg kan ikke huske sist gang jeg lo så mye. Det var topp stemning!

 

 

Andre aktiviteter:Maskelaging
Her var vi godt i gang med å lage egne gipsmasker! ... Eller hansker!

Når gipsen hadde stivnet, kunne vi male og dekorere. Gøy!Vi har også designet våre egne kopper!

(bildet lånt av www.skofohandball.blogg.no)Dette vil nok de fleste gjøre igjen. Koppene ble kjempekule!

 

 

 


USA, film og friluftsliv
Vi er en klasse fra Skogn folkehøyskole som går linjen Usa, film og friluftsliv. Her kommer vi til å skrive om hverdagen vår på Skofo. Vi skal bruke skoleåret på å forberede oss til studieturen som går ti USA.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Oktober 2017 · Juni 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · Mai 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · April 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · Februar 2013 · Januar 2013Kategorier


· Blogg · Friluftsliv · Skofo · USASøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Hjemmeside Skogn FolkehøgskoleDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits