http://www.youtube.com/watch?v=sOdIgLIJWsQ
Her kan dikka sjå teaseren til filmen vår som snart er ferdig.

og her kan dikka sjå ein liten film med bilder fra turen vår.
http://www.youtube.com/watch?v=NYveTKHPUXU

 
En tidlig morgen var en gjeng trøtte tryner, AKA USA-elever, nok en gang klar for  en ny dag med nye muligheter. Denne dagen var stor for de fleste i klassen, siden ferden bar mot Amishland. Alle var stoka utenom Joachim, som var lettere vettskremt. Han hadde en konspirasjonsteori om at vi alle kom til å dø i Amishland. Resten av klassen tokk det med knusende ro og chilla max :)Joachim er nervøs,mens Magnus og John håper på fangst blant Amish-kvinnene. Svein er vant til forhandlinger. Her bestikker han en amishmann med seigemenn. Se neste bilde for detaljer.Amishmannen tok i mot bestikkelsen. På grunn av dette fikk vi en omvisning på området.Huset var ganske fancy.Det var også hagen. Her er en bro. Den gikk vi over. Aiai.De hadde en egen foss. Med blomster.Amishfolk.Amishfolk + hund.Hunden til amishfolket lærer Per og Martin å fiske.Folk i hagen.Bilene deres. Mangler bare motoren (hest). Ps. Joachim (og resten av klassen) overlevde!

 

 

 
Den femte dagen i USA besøkte vi Little Bighorn. Her er det et minnesmerke over de som ble drept i et slag mellom general Custer og indianerene. Dette var det eneste slaget i amerikansk historie der indianrerene vant.


Minnesmerke over de døde.

 


Stedet hvor General Custer ble drept. Det er ikke her han er gravlagt.Kunst.Sitting Bull. En av indianerhøvdingene som ledet motangrepet mot general Custer.


General Custer. Trodde han var best, helt til han døde.Vi møtte denne sjeldne skapningen. Finnes bare rundt Little Bighorn.Sandra liker å kjøre bil. Heile dagen.
Mandag den 4.februar reiste USA-klassen på hyttetur til Grønningen. Dei fire dagane me var der fikk me prøvd hundekøyring, isfiske og nokon spreke sjeler sto på ski(sitat sandra: blei tvingt med på ski, for det var helt jævlig) og bygde snøborger. Hundekøyringen var morosam, sjølv om det vart eit fall på Irene og Thea første turen. Me fikk velge mellom å styre sjølv eller sitte på i sleden.
Elisabeth og Stian fikk tilsaman fire fiskar på isfiske.


Fornøgde folk på tur!


Ein fornøgd lærar på ski.

USA, film og friluftsliv
Vi er en klasse fra Skogn folkehøyskole som går linjen Usa, film og friluftsliv. Her kommer vi til å skrive om hverdagen vår på Skofo. Vi skal bruke skoleåret på å forberede oss til studieturen som går ti USA.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Oktober 2017 · Juni 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · Mai 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · April 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · Februar 2013 · Januar 2013Kategorier


· Blogg · Friluftsliv · Skofo · USASøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Hjemmeside Skogn FolkehøgskoleDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits