Vi kjørte fra Spearfish, South Dakota, i 9-10 tiden. Dagen bestod av en lang biltur nordover mot Montana. På veien stoppet vi innom historiske Little Bighorn, hvor general Custer ble felt av indianerne i slaget som fant sted i 1876. Vi hadde sett frem til å se dette område, men det var stengt p.g.a myndighetene i USA som ikke var enige om statsbudsjettet...

 

Sofie uttrykker sin frustrasjon.

 

Inngangen til Little Bighorn

 

Daniel, Mattis, Amalie, Helene og Gene tar bilder

 
Vi startet tidlig morgen fra Denver.  Vi kjørte gjennom Wyoming og videre til South Dakota. vi fikk sett  den gigantiske skultpuren Crazy Horse, som ble begynt på i 1948,  og den er enda ikke komt halveis, det sier litt om hvor stor den egentlig er. 

Utviklingen av fjellet gjennom tidene. 

 

Vi kjørte videre for å se Mount Rushmore, presidentene som er hogget ut i fjellet. Dessverre var det begynt å bli veldig mørkt når vi kom fram, og på grunn av statsbudsjett krisa i USA, så fikk vi ikke komme nermere å se presidentene, og  siden det var mørkt, klarte vi heller ikke se presidentene skikkelig fra lang avstand. Men Helene klarte heldigvis å få ett bra bilde.

Quote Renate: "Dette er Obama sin feil, han fortjener vertfall ikke ansiktet sitt der oppe!!!"

 

Sent om kvelden kom det en trøtt og sliten gjeng fram til Spearfish, Super Eight motel :)

Spiiiiiiiiiix <3 <3 <3 

 
Vi startet dag 3 med å besøke det naturvitenskapelige museet i Denver. Museet bestod av mange forskjellige utstillinger. Alt fra utstoppede pattedyr til russiske steinfigurer. Museet hadde også en avdeling hvor man kunne få en liten oversikt over sin egen helse. Mange av oss så også en 3d film. Museet var veldig variert og lærerikt! Her ble vi i et par timer før vi kjørte videre til Downtown Denver. Her gikk mange av jentene amok på bareMinerals, som solgte billig sminke sammenlignet med prisene i Norge. Etter å ha shoppet litt på kjøpesenteret, satte vi oss på et hjørne for å spise hamburger. Luksus. 

Mens jentene gikk amok på bareMinerals, gikk guttene amok på Victorias Secret...

På kvelden var det tid for å fremføre programmet vårt for første gang. Programmet ble gjennomført på Sons of Norway sitt "hovedkvarter" i Denver. Mange fra vertfamiliene vår kom for å se! Programmet bestod av presentasjoner av våres hjemsteder, fire norske sanger og fire forskjellige folkedanser. Grunnen til at vi har et slikt program er for å gi noe tilbake som takk for at vi får bo hos vertfamiliene og for at de skal få et innblikk i norsk kultur.

Dag 3 var en slitsom dag, så det var deilig å få en god natts søvn før en laaaaaaaaaaaaaang dag på bilveien.

Stay tuned <3333456

 
God kveld/god morgen smaa fuglar!!! En superduper glad gjeng ankom USA i gaar kveld for saa og bli hentet av sine vertsfamiler. Mange av oss har aldri hvert i USA og har ikke sett hvordan en "normal" amerikansk familie bor, og jeg ble overraska over at mange har det saa fint. Jeg og Knoll bor hos et par, Bill og Mary, som har et hus paa storrelse med et slott! Supersote er de begge to:))

I dag tidlig ble vi kjort av Bill aka vertspappa til Sons of Norway hvor vi motte resten av reisefolget. Saa satte vi oss inn i de hvite vanene(som vi skal bruke hele turen) og kjorte til Walmart og handla inn ting&tang. Etter det var vi paa vei til red rocks. Det e et naturlig amfiteater hvor det holdes konserter. Kjempekult aa ha hvert der!! Etter det dro vi til et sted hvor vi kledde oss opp i klea fra 1850. Bilde inneholdte guns, hatter, kjoler, Jack Daniels og en mann i rod kondomdress. Saa tok vi turen til Colorado Mills. Der handla vi no underwear paa Victoria Secret og spiste lunsj. Saaaa dro vi no tilbake til Sons of Norway hvor vi ble henta av Bill! Gikk no en kveldstur med hu Mary, da vi kom hjem. Naa skal vi snart ta kvelden for aa vaere opplagt til nye opplevelser i morgen. Downtown Denver, Baby!!

Les teksten under med nyheitsstemme:

Vi har no tatt en del bilder, men de har vi ikke her paa dataen til Mary og Bill. Dere faar se dem snart.

 

Knoll&Tott sender nattaklemmer til alle i Denver og Norge.

NB: Husk tanntraad..USA, film og friluftsliv
Vi er en klasse fra Skogn folkehøyskole som går linjen Usa, film og friluftsliv. Her kommer vi til å skrive om hverdagen vår på Skofo. Vi skal bruke skoleåret på å forberede oss til studieturen som går ti USA.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Oktober 2017 · Juni 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · Mai 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · April 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · Februar 2013 · Januar 2013Kategorier


· Blogg · Friluftsliv · Skofo · USASøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Hjemmeside Skogn FolkehøgskoleDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits