For the Thanksgiving season, our class adventured in making Southern style brocolli cornbread! Thanksgiving is a holiday celebrated always on the fourth Thursday of November. It is the most traveled holiday in the USA. People go home to their families (or friends) for a delicious Thanksgiving meal that includes, turkey, dressing (some call it stuffing), mashed potatoes, veggies, salads, and all kinds of delicious pies! Now I know your tongues are watering!

This Thanksgiving season, I (Gene) am grateful for many things in my life, including a very fun-loving and caring group of USAlinje students. They really do make a difference in my life. Thank you.

Here's the brocolli corn bread we made! Delicious!

- USAlinje teacher, Gene

 
I uke 44 hadde vi vår andre linjefagsuke dette året, dette er en uke hvor man kun har linjefag og ikke noe annet hele uka, ingen morgensamling eller noe. (Man får sove lengre, whohoo!)

I vår linjefagsuke skulle vi egentlig ha begynt med klatring i Trønderhallen, som øving til klatring i friluftsliv med Jørgen til våren, men Jørgen ble desverre ganske syk, og måtte sykemeldes i to uker. Dette betyr at Gene måtte improvisere noe som hele klassen kunne gjøre sammen, både innenfor teori og friluftsliv, derfor dro hele gjengen på tur til skolens hytte som ligger bare et lite stykke unna. Hytteturen var bare for en natt, men den ene kvelden vi var der, ble en ekstremt koselig en! Da vi kom frem var alle iskalde og brukte en del tid på å få varmen, men når vi endelig ble varme spilte vi kort, prata masse tull og lo så hele skogen hørte det. Videre utover kvelden lagde jeg(Marit), Maiken og Sondre middag, bestående av pølser og potetstappe, simpelt, men godt! 

Etter middag spilte noen av oss Cards Against Humanity, dette ble et latter-hysteri uten like! Er lenge siden jeg har ledd så mye av et kortspill, la oss bare si at Gene er minst like rar og morsom som sine elever! ;)
Da vi hadde fått nok av å spille kort hele dagen, samlet alle seg rundt bordet, både i sofaene og på hverandre (som fortalt i tidligere innlegg har vi mistet de fleste intimgrenser, så dersom det ikke er plass i sofaen, setter man seg på fanget eller bare rett og slett legger seg oppå de som sitter der.) Her delte folk alt fra de tørreste vitser til de dypeste ting om seg selv. Etter dette gikk de fleste til sengs, jeg og Maiken kapret naturligvis den eneste dobbelsenga i hytta, hvor vi endte opp med å få tidenes latterkrampe, til alle andres store irritasjon.:p Men til slutt sovnet også vi. Dagen etter var det bare å komme seg opp, spise frokost, vaske og pakke før vi satte snuta hjemover igjen. 

Resten av uka skjedde det ingenting utenom det vanlige, fokuset var på den store valgkampen som snart var enden nær. Natt til onsdag skulle de endelige restultatene avsløres, og USAs neste president skulle kunngjøres. I den anledning bestemte vi oss for å holde av Bosso (skolens film/tv rom) natt til onsdag, slik av de av oss i klassen som ville, kunne spise pizza, godteri og drikke mye mer energidrikk enn hva som anbefales mens vi fulgte med i spenning. Gene laget også et skjema på forhånd hvor man skulle skrive ned hvem man tror vant, og med hvor mange poeng, slik at han kunne se etterpå hvem som kom nærmest. Det endte med at Daniel H vant, med perfekt gjetning. Seier til Donald Trump med 290 poeng. 
Da klokka begynte å nærme seg 06.00 hadde de fleste gått til sengs, mens de siste satt oppe til ca. 07.00. Den onsdagen hadde vi fri slik at vi kunne ta igjen all den tapte søvnen. (Og i noens tilfelle, prøve å sove av seg skuffelsen av Trumps triumferende seier over Clinton.)

Alt i alt har det vært fine uker, og nå har alt gått tilbake til det normale, Jørgen er tilbake og klatringen er i gang, mens Gene er ivrig på å introdusere den Amerikanske matkulturen og Thanksgiving.:-)
 


Klare for hyttetur! 


Vel fremme ved den koselige lille hytta:-)


Noen kom fort inn i kortspillinga, 


mens andre koste seg i sofaen:-)


Nikolai ble desverre syk under turen, men kom seg helskinnet hjem før han frøys ihjel! 


Sofaene ble godt tatt i bruk gjennom kvelden, her ble det fryst, ledd, kost og snakket mye tull!


Kortstokken var aktivt i bruk, og her ble det nok en gang bevist at det finnes både gode og dårlige vinnere og tapere ;-)

 


Her hadde alle slått seg godt til rette i Bosso, for den store valgvaken! Her ble det konsumert store mengder godteri, pizza og energidrikk. Usunt, men verdt det!:-p


Dette er fra denne uken, da noen hadde klatring med Jørgen, lagde vi andre brokkolibrød med Gene, en amerikansk Thanksgiving klassiker, skal vi tro det Gene forteller oss!;-)


Det var det jeg hadde å fortelle om for denne gang, nytt innlegg kommer om ikke så alt for lenge!:-)
-Marit


USA, film og friluftsliv
Vi er en klasse fra Skogn folkehøyskole som går linjen Usa, film og friluftsliv. Her kommer vi til å skrive om hverdagen vår på Skofo. Vi skal bruke skoleåret på å forberede oss til studieturen som går ti USA.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Oktober 2017 · Juni 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · Mai 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · April 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · Februar 2013 · Januar 2013Kategorier


· Blogg · Friluftsliv · Skofo · USASøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Hjemmeside Skogn FolkehøgskoleDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits