Halloisen, kjære venner!! 

Etter frokost på super 8 kjørte vi videre inn i Utah, Salt Lake city, som er Mormonenes hovedstad. Vi gikk så videre til Tempelplassen der vi ble møtt av en svensk guide.Vi fikk omvisning og de snakket om deres tro. 

 

Utenfor tempelplassen Her har mormonkoret sine ukentlige konserter som kommer på TV over hele USA og til et stort antall land. 


Gene og Helene 

 


Gene fryder seg over tanken på sette tenna i disse herlighetene. 


På ettermiddagen kjørte vi til vertsfamilien våres som bodde litt utenfor byen. De var en veldig hyggelig og søt familie på fem stk, og de hadde verdens fineste hus med stor hage, tennisbane, basketballbane og et svømmebasseng. Slottet i Salt Lake City Sofie, Amalie og Jeanett storkoser seg!!Ida og Rikke Hele klassen etter at vi hadde framført programmet vårt


Den eldste gutten viste fram sitt talent! Sjukt flink. 

- xoxo Theababen(aahchooo!!!)

 
Hei, igjen! 

Vi dro fra hotellet i Yellowstone og kjørte inn i parken hvor vi var hele dagen. Vi så mange dyr den dagen bl.a bison, ørn, hjort, antilope, ekorn osv.  Det første vi stoppet opp for å se var ørnen, som er med i det amerikanske riksvåpen. Dette var en veldig spennende dag for oss alle, og vi er veldig glad for at vi kom oss ut av Yellowstone i livet. Her ser vi bison fra lang avstand...Her ser vi bison på kort avstand.Geysir og varme kilder 

Her står vi foran en varmkilde
Turen startet tidlig videre fra Kalispell til West Yellowstone. Mesteparten av dagen ble brukt til å sitte i bilen. Dagens høydepunkt var stoppet i den gamle gullgraverbyen Virginia city. Byen var liten, gammel og forlatt. De fleste butikkene var stengt, men vi fikk likevel tatt en titt i noen av de få åpne butikkene. Om sommeren er det veldig mange turister i denne byen. 

 


Rikke er giiiiira

 


Noen av butikkene i Virginia city

 


Søte piker

 

Turen fortsatte til West Yellowstone, som var dagens mål. Her bodde vi på Yellowstone Stage Coach Inn. Det var et sjarmerende hotell som lå i nærheten av nasjonalparken Yellowstone. 
Siste dag i Kalispell startet med flere timer shopping før vi dro til broren til Svein for å skjære ut gresskar og spise middag. Vi hadde en hemmelig konkurranse om hvem som hadde kulest gresskar, men den er det ingen som vet om - ergo ingen vinner. Og dere, lesere, får i alle fall ikke vite om denne konkurransen. Vi spekulerer på om Herman er en av de som startet konkurransen, fordi med hans kreativitet og kunsterisk forståelse TRODDE han seiren var i boks. Gresskarutskjæringen var grisere, illeluktende og spennende, og vi ble veldig fornøyde med resultatet! Det gikk en trist, kald bris gjennom gruppen da vi måtte forlate våre kjære gresskarhoder. Uansett - vi hadde det gøy!

 Vi fikk servert pølse med brød, chilli con carne laget av Tarjeis indianske kone, Linda, s'morse, brownies og mye annet godt. Det var nok en vellykket dag!

Som dere ser er Herman  klar for å høre navnet sitt ropt opp som vinner i den ikke-eksisterende/grusomt hemmelige utskjæringskonkurransen.

Her er alle kandidatene. Ble det ikke fint? Vi er på god vei til å bli ekte amerikanere.

KOZ og klemZ
Denne dagen var det duket for pistolskyting i Kalispell, Montana! Dette var noe mange hadde gledet seg veldig til å prøve, og noe vi snakket mye om på forhånd.
Noen hadde skutt før, og andre var helt ferske på området. Vi kjørte et lite stykke til en gård som lå litt øde til, og der skjøt vi på bowlingkjegler. Vi fikk et kjapt kurs i skyting av broren til linjelærer Svein, Tarjei, før vi satt i gang. Noen overrasket med å treffe alle bowlingkjeglene, imponerende! 


Renate in action!

Helene var kjempeflink, og fikk ned mange bowlingkjegler. 


Elin :)Kine og Kristin klemmer mens de venter på sin tur. Stine :)Lars :)


Kristin skyter. 


Det ble mye venting når 30 stykker skal skyte, og vi kun hadde en pistol. 


Gladjenta, Anja :)

Kine og Thea.Amalie i posisjon.

Etter pistolskytingen spiste hele klassen lunsj på Subway i Kalispell, det var godt! Vi tømte nesten hele butikken for brød, så kundene etter oss hadde veldig begrenset utvalg av brødtyper! Etter lunsj fikk vi frie tøyler til å shoppe noen timer på et område i Kalispell. Mange kjøpte seg en ekstra koffert her til hjemreisen, ettersom koffert nummer 1 allerede begynte å bli full... 

 

 
Vi dro fra garasjen til broren til Svein i 9/10- tiden. Før vi skulle på tur dro vi på en visstnok billig sport- og villmarksbutikk. Det var ikke så billig som vi trodde selvom Svein gav oss kuponger med $20 avslag. De hadde godt utvalg.. nesten alle kjøpte seg carhartluer (200-300kr i norge) til $8. Vi ble kjempeglade og så ut som en gjeng med nisser. Mange kjøpte seg nye joggesko på sportsbutikken. 

Vi skulle gå i Glacier National park, denne nasjonalparken var stengt. Vi gikk derfor en annen tur i Rocky Mountains til en innsjø som heter Strawberry lake. Svein hadde gitt beskjed om at det kunne være bjørn i dette området. Han hadde med seg pepperspray, noe vi skulle bruke mot bjørnene hvis vi møtte dem. Jan Magne visste at den vakreste alltid blir tatt først, så han var meget bekymret for sin egen helse. Vi var på høyde med Galdhøpiggen men likevel var det trær på alle kanter. Den tynne luften merket vi derimot! Det var en bratt og svingete tur, men de fleste kom seg til toppen med litt snø og gjørme på veien. 

Turen til Strawberry lake var på ca. 1 mil. Ut på tur, aldri sur. 


Denne dagen skulle vi besøke en amishfamilie i Montana. Dette var noe hele klassen hadde gledet seg veldig til. Vi var så spent på å se hvordan de levde og hvilke verdier de hadde. Er de så forskjellige fra oss? Hvorfor velger de å isolere seg fra storsamfunnet?

Vi kjørte fra Bozeman tidlig om morgenen, og ankom amishfamilien på ettermiddagen. Der fikk vi en omvisning rundt på tomten deres, både til fots og med hest og kjerre.

Hele klassen fikk presset seg sammen på èn enkelt kjerre som to hester dro oss. Her er kjøretøyene til amishfolket, som de fester på hestene sine. De to svarte vognene i midten brukes hovedsaklig til finere anledninger.

Gården deres sett fra veien. 

Far i huset. 

USA, film og friluftsliv
Vi er en klasse fra Skogn folkehøyskole som går linjen Usa, film og friluftsliv. Her kommer vi til å skrive om hverdagen vår på Skofo. Vi skal bruke skoleåret på å forberede oss til studieturen som går ti USA.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Oktober 2017 · Juni 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · Mai 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · April 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · Februar 2013 · Januar 2013Kategorier


· Blogg · Friluftsliv · Skofo · USASøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Hjemmeside Skogn FolkehøgskoleDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits